Elrato
Kontaktandmedeeenru
Otsi:
Väikefirma paindlikkus suurfirma garantiidega
TootedTeenusedEttevõttestPartneridUudisedReferentsidKliendile
  
ELKE 1600 ja ELK 1600 

ELKE ja ELK‑seeria jaotus‑ ja juhtimiskilbid voolule kuni 1600 A

ELKE-seeria on tüüpkatsetatud kooste (TTA), ELK-seeria osaliselt tüüpkatsetatud kooste (PTA).


Kasutusala
ELK‑seeria elektrikilbid on mõeldud kasutamiseks hoonete peakilpidena, jaotus‑ ja rühmakilpidena ning releekaitse ja juhtimiskilpidena. Korpuse tugev konstruktsioon ja hea kaitstus välismõjude eest võimaldab teda kasutada nii siseruumides (IP32) kui ka välistingimustes (IP54). Kilbid sobivad kasutamiseks tööstuses, tsiviilehituses ja elektrivõrgu madalpingepaigaldistes.

Ehitus
Kilbi korpus valmistatakse 1,5 mm teraslehest. Välispaigalduseks mõeldud ja IP54 korpused on tsingitud ja uksed on vastavalt tihendatud. Korpus ja uksed, ka tsingitud, on kaetud pulbervärviga (RAL 7035). Kilbi võib projekteerida nii üksiku kapina kui ka mitmeväljalise koostena. Montaaživäljade vertikaalvaheseinad on teraslehest, horisontaal-vaheseinad vastavalt vajadusele, kas teraslehest või isoleermaterjalist. Sellega tagatakse skeemiosade eraldatus ja võimaldatakse neid eraldi teenindada. Läbiviikudena kasutatakse Pg29 kummiläbiviike ja C-tüüpi multiläbiviike.
Laiemate kui 2200 mm keskuste jaoks nähakse transpordi jaoks ette lahtivõtmise koht.

Vajaduse korral (paigaldus agressiivsesse keskonda, toiduainetööstusse vms) valmistatakse kilbi korpus roostevabast terasest ning seda ei värvita.

Paigaldusviisid ja mõõtmed
Kilpe võib paigaldada vastavalt konstruktsioonile kas seinale, jalandile või sokliga põrandale. Korpuseid valmistatakse sügavusega 125, 175, 225, 325 ja 507 mm. Standardlaiused on 350, 450, 550, 650 ja 1000 mm ning kõrgused 300 kuni 2100 mm sammuga 150 mm. Mooduli/kilbi minimaalsed mõõdud on 300x350 mm (k x l)ja maksimaalsed mõõdud 2100x1000 mm. Põrandale paigaldamisel lisandub sokli kõrgus 100 mm.


Tehnilised andmed:
Nimipinge  690 V
Nimivool 1600 A
Lühiskindlus 36 kA
Sagedus  50 Hz
Isolatsioon > 10M'ohm
Kaitseklass IP 32, IP 54

ELK-S

Vajadusel paigaldada elektrijaotusseadmeid kõrgendatud nõudmisi tingivasse keskkonda nagu välitingimused, spetsiifilisi nõudmisi omavad tootmisettevõtted (toiduainetööstus, keemiatööstus) valmistatakse ELK-seeria jaotusseadmed roostevabast terasest korpusega kaitseastmega kuni IP54.

Roostevabast terasest korpust üldjuhul ei värvita, keevitusejärgselt töödeldakse keevisõmblusi keemiliselt ühtlustamaks pindade välimust ja taastamaks terase korrosioonikindlust.

ELK-S roostevabast terasest korpusega elektrijaotusseadmete koostamise põhimõte ja tehnilised parameetrid on samad nagu ELK-seeria elektrijaotusseadmetel. Kasutatavad läbiviigud, tihendid ja sulgursüsteemid valitakse vastavalt esitatavaile nõuetele kaitseastme ja korrosioonikindluse osas.


· ELK elektrikilbi sektsioonide omavaheline ühendamine